Tips til pleje: hold dit motorcykeltøj i form

Lige som en ordentligt plejet motorcykel, sørger korrekt plejet tøj for en lang brugstid og optimal funktion. Hvad du skal tage højde for under plejen, ser du her.

Bekleidungspflege

Tekstilbeklædning med klimamembran

Når tøjet bliver snavset, holder klimamembranen tøjet stadigt tørt, men åndbarheden aftager snigende. Derfor bør det vaskes lidt hyppigere.

  • Tekstilbeklædning med klimamembran kan som regel vaskes i vaskemaskinen. Men se hellere på etiketten på tøjet. Der bør bruges et specielt vaskemiddel for at membranen ikke bliver slidt i stykker. Brug aldrig skyllemiddel!
  • Undgå kraftig varme under tørringen.
  • Brug derefter en imprægneringsspray til tekstilbeklædning, så det forbliver snavs- og vandafvisende.
Textilpflege - Impraegnierung

Før  | Efter

Tekstilpleje

Sådan fungerer en imprægnering: Regndråber perler af. Vandet trænger ikke ind i overstoffet.


Læderbeklædning

Læder er utroligt rive- og slidfast, sidder smidigt på brugeren og er åndbart. Og for at det forbliver sådan i flere år, har produktet brug for lidt pleje:

  • Rens: snavset glatlæder må kun vaskes med rent vand eller en speciel rensespray til læder. Overfladen må kun tørres ved stuetemperatur. Derefter skal den imprægneres med et specielt læderfedt. Vi anbefaler at der også påføres en ekstra fugtbeskyttelse.
  • Uforede læderhandsker bliver hårde og sprøde med tiden. Derfor bør de vaskes grundigt en til to gange om året med varmt vand og en mild sæbe. Indersiden skal smøres. Dette gøres nemmest ved at smøre hænderne ind i en smule læderfedt og trække handskerne på.
  • Læderstøvler bør behandles på samme måde som andre læderprodukter. Men: brug ingen olier eller fedtstoffer, da disse bløder læderet for meget op. Brug hellere: produkter på basis af voks.
  • Se også altid den påsyede etiket!
Lederpflege mit Wax

Pleje af læder

Et godt læderfedt holder læderet smidigt og beskytter det mod snavs og fugt.


Hjelm og visir

Især visiret har brug for en ordentligt pleje, for et dårligt udsyn er altid en sikkerhedsrisiko. For at undgå ridser, skal støv og rester af insekter blødes grundigt op (våd køkkenrulle eller speciel visirrens) og afskylles med rent vand. Dup tør med en blød klud (tør ikke af!). Glem ikke indersiden.

Visiereinigung - Helm

Rengøring af visir

Fasttørrede rester af insekter bør blødes op i nogle minutter. Så kan de nemmere fjernes uden at ridse.

Tips: Der er en rensestation til visirer i alle Louis filialer. Og til undervejs: særlige renseklude. Louis har en speciel rensespray i sortimentet til hjelmens polstring.


Motorradpflege und Pflegemittel

Pleje og vedligehold af motorcykel

Der er vel ingen bedre metode at lære sin egen motorcykel og dens teknik at kende på.