Handsker

Sådan har nybegynderen styr på alt: pasform, følelse og sikkerhed. Hvad du skal tage højde for ved valget af MC-handsker.

Handschuhe

Handsken er et vigtigt led mellem menneske og motorcykel.

Vi skal styre med dem, fintfølende kunne betjene gas, kobling og bremse. Men handskerne skal også beskytte mod kvæstelser, kulde og fugt. Det er ikke nemt at finde det rigtige kompromis. Derfor får du et par tips her:

Tip: handsker
  • Handskerne skal sidde sikkert. Sørg derfor, at der er en justerbar rem, der beskytter handsken mod at blive trukket af.
  • Pasformen skal være passe. For korte fingre hindrer bevægeligheden, for vidt snit minimerer grebsfornemmelsen og kan forårsage tryksteder.
  • Ekstra styrtpolstring og et godt glidende materiale på håndballerne øger den beskyttende virkning.
Handschuhe
Handschuh
Visierwischer

Visirvisker

En gummikant på den venstre pegefinger fungerer som vinduesvisker ved regn.

Perforierung

Perforering

Små huller sørger for en god ventilering. Meget rart på varme dage.

Tilbehør-tip

Endnu et tip:
Handskernes manchetter bør placeres i ærmerne i regnvejr, så vandet fra ærmerne ikke kan løbe ned i handsker.


Loven giver os motorcykelførere næsten ubegrænset frihed til at bestemme, hvordan vi beskytter os mod kulde, fugt og eventuelle følger fra ulykker. Kun paragraf 21a i den tyske trafiklov ("Straßenverkehrsordnung") foreskriver, at vi "skal bruge en egnet beskyttende hjelm under kørslen".

Noget andet er situationen under den praktiske køreprøve. Her gælder, hvad der står i tillæg 7 til den tyske kørekortsforordning ("Fahrerlaubnisverordnung"): "Ved prøver af klasse A, A1, A2 og AM skal eleven bruge egnet beskyttelsestøj, bestående af en passende hjelm, handsker, tætsiddende MC-jakke, rygbeskytter (hvis ikke indbygget i MC-jakken), MC-bukser og -støvler med tilstrækkelig ankelbeskyttelse".