Motorcykler for nybegyndere: hvilken maskine er den bedste?

Der findes ingen perfekt begyndermotorcykel. Vores behov er alt for forskellige.

Das perfekte Anfängermotorrad

Men der er visse egenskaber, som gør en motorcykel egnet til nybegyndere. Se linksene. Du bør bruge disse punkter, når du vælger din første motorcykel. Kort sammenfattet, så er en motorcykel især egnet til nybegyndere, hvis den er nem at køre og giver dig selvtillid, når betjeningen er nem og ikke afleder din opmærksom for meget fra vejen og trafikken.

Dette gør en motorcykel egnet til begyndere:

  • Lav siddehøjde, så du står stabilt.
  • Opret siddeposition til afslappet kørsel og god overskuelighed.
  • Nem, enkelt styring til hurtige undvigelser og sikre kurver.
  • Spejlet er placeret godt, så udsynet bagud er godt.
  • Stor styrevinkel til sikker rangering.
  • Opbremsning er nem at dosere med ABS til sikkerheden.
  • Jævn ydelsesstigning og blødt skifte til god kontrol.
  • Lav vægt til en nem håndtering.
Motorradfahrer und die Landschaft

Hvilken type motorcykel til hvem? Næsten alle nybegyndere har et bestemt billede i hovedet: af sig selv og af maskinen, som man vil køre.

Men før du giver mange penge ud til din drømmemaskine, bør du spørge dig selv, om det du ønsker dig, virkeligt også er det, hvad du synes er sjovt. En overordnet liste over de mest vigtige motorcykeltyper med de vigtigste egenskaber får du her.

Naked Bike / Allrounder

Naked bike / Allrounder

Ren motorcykel, fra klassik til hightech. Næsten alle maskiner i køreskoler er af denne klasse, af god grund. Fordele: perfekt til hverdagen, middel siddehøjde, som regel lav vægt, bekvem siddeposition med god overskuelighed, god i brug. Ulempe: beskytter næsten ikke mod vind.


Supersportler

Supersportsmaskine

De hurtigste på racerbanen. For mange sportsegenskaber kan blive et problem i hverdagen. Fordele: høj stabilitet, præcis køreadfærd, lav vægt, flot aerodynamik. Ulemper: relativ høj sædebænk, krævende siddeposition med ringe overskuelighed, faktisk ikke egnet til passagerer, ikke nem at bruge i bytrafik og på smalle veje i bjergene, motoren kan være krævende i brug.


Tourer

Touringmaskine

De komfortable langturskøretøjer. Til alle, som gerne vil hurtigt til Italien. Fordele: meget bekvem siddeposition, meget god vindbeskyttelse, perfekt egnet til passager og lange ture. Ulemper: vejer som regel meget, relativ langsom håndtering, siddehøjde og bredde = ikke egnet til personer med korte ben.


Chopper / Cruiser

Chopper / Cruiser

Motorcykelture på amerikansk måde, ikke hurtigt, men cool. Heavy metal til rolige personer. Fordele: lav siddehøjde, god overskuelighed, afslappet kørsel. Ulemper: passiv siddeposition, ikke megen kontrol over køretøjer, som regel høj vægt, langsom håndtering, ofte middel opbremsning, næsten ingen skråstillingsfrihed, ingen vindbeskyttelse.


Enduro / Supermoto

Enduro / Supermoto

Den sjoveste til terræn og vej. Perfekt til nybegyndere, som ikke har brug for rejsekomfort. Fordele: meget aktiv, oprettet siddeposition, maksimal kontrol over køretøj, nem at håndtere, meget let, ikke følsom ved styrt. Ulemper: høj, smal sædebænk, ikke rigtigt egnet til passagerer og til lange ture, motor med en cylinder kræver tilvænning, ingen vindbeskyttelse.


Reise-Enduro / Crossover

Rejse-Enduro / Crossover

SUV-køretøjer på to hjul. Universalgeniet med et utroligt bredt spektrum lige fra grusvejen til motorvejen. Fordele: aktiv og bekvem siddeposition, meget god overskuelighed, egnet til passager og lange ture, komfortabel affjedring, god at håndtere. Ulemper: ofte høj siddehøjde, tyngdepunkt ligger højt, som regel høj vægt.