MC-transport med fly eller fragtskib

Ligger rejsemålet så langt væk fra Europa, at færgetransport ikke er mulig, er der mulighed for luft- eller søfragt. Sidstnævnte er ofte det billigste.

Hvis man ikke lige bor i Hamborg eller Bremen, skal man også indregne transporten til havnen. Ved destinationshavnen påløber der eventuelt også gebyrer. Desuden skal man også være klar til at undvære motorcyklen i et par uger. For sådan en rejse med skib tager betydeligt længere tid end den flyrejse, som menneske og maskine endda ofte kan foretage sammen.

Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten

Når rejsemålet er fastlagt, gælder det om at finde en speditør, der afvikler transporten. Disse eksperter ved også, hvordan motorcyklen skal emballeres, og hvilke papirer, du skal bruge i destinationslandet. Som hovedregel gælder følgende: Priserne afhænger af lastens volumen og vægt. Så hvis man kan spare på pladsen, sparer man også penge. Billedeksemplet stammer i øvrigt fra Louis-medarbejderen Hinrich K. og viser hans færdigpakkede motorcykel klar til flyveturen til Australien.

Tip: Hos den venlige MC-forhandler henne om hjørnet kan du eventuelt skaffe dig et billigt transportstel, som har været brugt til levering af en ny maskine fra Japan.

de-ideen-transport-icon-dokumente.gif

Den upopulære, men ikke desto mindre nødvendige del af rejsen 
sammen med motorcyklen er de rigtige dokumenter.

Kørekort


Medbring også hellere et internationalt kørekort, som er obligatorisk i mange lande. Husk, at føreren skal have den foreskrevne min.-alder, hvis der skal lejes et motorkøretøj. Registreringsattesten skal også foreligge i international udgave.

Pas


Som tysker er man i den heldige situation, at man er indehaver af det mest populære pas i verden, for med dét i hånden kan man rejse ind i over 176 lande i verden uden visum. Men husk at holde øje med opholdets varighed. I USA skal man inden rejsestart også søge om indrejsetilladelse.

Forsikring


Fås ofte sammen med tilladelsen. Skal der oprettes én separat, er det sjældent som delvis kasko. Kontakt hellere dit eget lokale forsikringsselskab 
før afrejse.

Carnet de Passage


Fås hos ADAC, som medlem lidt billigere. Mange lange kræver dette, så køretøjet ikke kan sælges lokalt, uden at der betales skat.

Kreditkort


To forskellige kort f.eks. Visa og Master Card giver større frihed. Fås ofte uden årligt gebyr.

Andet


For en sikkerheds skyld er det en god ide at have det hele med som kopi og også have det liggende som dokument på computeren derhjemme. Desuden skal de enkelte love i landet overholdes, når det gælder medbringelse af foreskrevet tilbehør. Dette gælder også anbefalede eller obligatoriske vaccinationer.

Alt omkring emnet MC-transport